Mijn Methode

In dit artikel vertel ik je hoe ik met mijn methode erachter kom of een product effectief en eerlijk is. Oftewel, of het product waarmaakt wat het belooft. Lees verder!

 

Uit eigen ervaring en persoonlijke gróte interesse!

Ik verdiep me al jaren in huidverzorging. In de eerste plaats omdat ik op zoek was naar manieren om mijn probleemhuid op een juiste en bij voorkeur: "natuurlijke" manier te verzorgen.

In de tweede plaats omdat ik huidverzorging en huidklachten nu eenmaal super interessant vind. De cosmetica-industrie is de grootst verdienende sector die er is en dan vooral doordat mensen er graag goed uitzien.

Maar er zijn ook heel veel misvattingen en slimme marketingtrucs die jou hopen te verleiden tot aankopen. Aankopen die je, als je een klein beetje geeft om je huid, maar beter niet kunt doen.

Maar hoe begin je zo'n zoektocht naar de "juiste" cosmetica? Lees verder voor MIJN METHODE!

 

Het belangrijkste, onderliggende probleem als uitgangspunt

Veel van de huidklachten, huidirritaties of zelfs fijne lijntjes die mensen hebben komt door verkeerde verzorgingsgewoonten en producten.

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat veel van de huidklachten hierdoor ontstaan of juist verergeren. Ondanks dat veel mensen dus de intentie hebben om met deze producten juist de huid te verbeteren en de klachten te verminderen.

Hoe ZONDE! Toch? Ik denk dat dat beter kan!

 

Informatie voor het oprapen!

In mijn zoektocht naar de juiste verzorgingsproducten ben ik langs talloze blogs gekomen die beweerden dat ik het best "biologisch" kon kiezen, of "natuurlijk" door mijn eigen cosmetica te maken.

Weer andere blogs beschreven aan de hand van eigen ervaringen welke producten wel, en welke producten niet werkten. Daarnaast sprak ik meerdere schoonheidsspecialisten die aangaven voor bepaalde merken te kiezen. Maar bij een beetje doorvragen konden zij mij ook niet goed vertellen waarom die producten nu juist geschikt waren.

Ik was veelal het spoor bijster. Bovendien konden de huisartsen die ik heb gehad in mijn leven (het zijn er een aantal ;-)) mij meer vertellen over medicijnen dan over cosmetica. Hoe moest ik kiezen? Het was echt moeilijk.

Totdat ik de tip kreeg om eens ingrediëntenlijstjes te gaan lezen.

Doordat ik heb gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, het lesgeven in statistiek en mijn ervaring met onderzoeksprojecten, heb ik geleerd om nauwkeurig en gedegen bronnenonderzoek te doen en de betrouwbaarheid van research te beoordelen.

Ik begon journals te lezen en tijdschriften erop na te slaan. Er is op het internet maar ook in dermatologische en cosmetische boeken zo ontzettend veel te lezen over cosmetica-ingrediënten!

Hoe meer ik erover las, hoe een betere indruk ik kreeg van welke ingrediënten nu eigenlijk bewezen effectief zijn en welke ingrediënten nu écht iets doen voor de huid.

Deze informatie ligt allemaal voor het oprapen en kan jou inzicht geven in wat wel en wat niet waar is of werkt.

Ik vind dat die informatie voor iedereen toegankelijk moet zijn en dat iedereen recht heeft op de waarheid.

 

Het ingrediëntenlijstje als loep

Gaandeweg ben ik de bestudering van de ingrediëntenlijst Mijn Methode gaan noemen.

Het ingrediëntenlijstje vertelt mij wat er in het product zit en hoe ik mijn huid- en haarverzorgingsproducten moet kiezen.

De vragen die ik mezelf steeds gaf was: welke ingrediënten zijn nu eigenlijk (wetenschappelijk) bewezen en in welke concentratie, en onder welke omstandigheden doet dit ingrediënt het beste zijn werk?

Deze wetenschappelijke benadering is iets wat voor dermatologen en wetenschappers natuurlijk gesneden koek is, maar deze benadering kan jóu ook helpen.

Ik zal je in de blog: Zo lees je een cosmetica ingrediëntenlijstje (INCI) uitleggen hoe ik te werk ga als ik op zoek ben naar producten. Mijn benadering heeft mij heel erg geholpen, dus ik hoop jou ook. 

Daarnaast heb ik op de pagina My Cosmetic Products een aantal producten voor je opgeschreven die ik de moeite waard vind. Op deze pagina laat ik zien hoe ik producten onderzoek op werkzaamheid en eerlijkheid. Door voor te doen hoe je een cosmeticaproduct onderzoekt, maak ik je het nu nog makkelijker om het straks zelf te doen en die werkzame en eerlijke producten helemaal zelf te vinden!

Ik vind namelijk dat eerlijke en effectieve cosmetica de standaard hoort te zijn in Nederland!

.