MORE TRANSPARENCY IN COSMETICS

MY COSMETIC LOUPE is opgericht om jou te informeren over het eerlijke verhaal achter jouw cosmeticaproducten. 

 

Er bestaan namelijk veel meningen en ideeën over wat wel en geen goede cosmeticakeuze is en het ontbreken van duidelijke en accurate informatie belemmert voor veel mensen het aankoopproces. Zodoende vind ik dat iedereen recht heeft op eerlijke en open informatie. 

 

Op deze website vind je dan ook een handige tool die jou kan helpen achtergrondinformatie te vinden over een product. Daarnaast zullen experts uit verschillende vakgebieden heldere blogs schrijven over wat er onder andere in jouw cosmeticaproduct zit, hoe het is gemaakt en welke mythes er in cosmeticaland zoal bestaan. Met het blootleggen van het eerlijke verhaal achter jouw cosmeticaproducten zien deze dermatologen, scheikundigen of sociale wetenschappers zoals ikzelf, erop toe dat jij straks voor jezelf een betere cosmeticakeuze kunt maken.

"The lack of clear information is impeding the path to purchase"

 

 

 

  HET BREIN ACHTER DIT ALLES

 

MY COSMETIC LOUPE en daarnaast ook UNDER THE LOUPE MAGAZINE zijn beide een initiatief van mij, Lisanne Swart. Ik ben de brein achter dit alles.


Als sociale wetenschapper en ondernemer vind ik het razend interessant om creatieve manieren te vinden om iemand te informeren. Het liefst over een onderwerp dat ons allemaal aangaat. Onderwerpen als cosmetica, of de verschillende percepties over schoonheid. Als het ingewikkeld is en nog weinig ontdekt, vind ik het al gauw interessant.


Als initiatiefnemer draag ik in zakelijke en creatieve zin zorg voor beide platforms. Daarnaast schrijf ik vanuit mijn vakgebied verschillende stukjes voor MyCosmeticLoupe.nl. Op Under the Loupe Magazine cureer ik de content van het kanaal. Ik doe dit met veel plezier want ik verdiep me al super lang in de sociale, psychologische en historische kant van cosmetica en zowel de sector als de cosmetica blijven me nog steeds mateloos fascineren. Hieronder neem ik je mee terug naar hoe het allemaal is begonnen. 


MIJN EIGEN COSMETICA ZOEKTOCHT

Uit ervaring weet ik hoe lastig het is om het juiste cosmeticaproduct te vinden. Het aanbod is groot, en iedereen beweert weer wat anders over wat wel en niet goed werkt.


Jij bent hier ongetwijfeld omdat je nieuwsgierig bent naar meer, en betere informatie over cosmetica. Bijvoorbeeld omdat je huidklachten hebt. Deze website is voor iedereen die op wat voor manier dan ook wijzer wil worden over cosmetica en de cosmetica-industrie.


Ik wil je daarbij helpen. Precies omdat ik in jouw schoenen heb gestaan! Ik heb namelijk lang huidklachten gehad in de vorm van acne, en ik ben daarnaast lang op zoek geweest naar producten die mij aan die stralende huid konden helpen. Misschien net als jij had ik interesse in “natuurlijke producten” en “natuurlijke manieren” om mijn huid te verzorgen en werd ik de dure prijskaartjes in combinatie met weinig resultaat gaandeweg helemaal zat.

Op deze website vertel ik, samen met een heleboel andere experts, het eerlijke verhaal achter jouw cosmeticaproducten. Er zullen dan ook geen blogs worden geschreven met productadviezen, maar wel geven we je alle informatie die je nodig hebt om voortaan een betere cosmeticakeuze te maken. 


Op deze manier hoop ik dat ik je kan helpen navigeren door het oerwoud dat cosmeticaland heet. Ik vind namelijk dat iedereen moet kunnen ontdekken welke producten eerlijk en effectief zijn, en welke specifiek bij hem of haar passen. Dat vraagt wat verdieping en nieuwsgierigheid, maar geloof me: het verkennen van de paden is een avontuur!! Ga met me mee op reis. 🙂