Deze tool kan helpen bij een parabenen allergie

De klachten die men bij een parabenen allergie krijgt zijn afhankelijk van het gebruikte product, maar zijn allen een uiting van eczeem. Dit is vaak van milde aard, en bestaat uit roodheid, bultjes, zwelling, schilfering en jeuk. Het eczeem komt meestal voor in het gezicht of hals, op de armen, oksels en handen. Mensen met een allergie voor parabenen reageren vaak ook allergisch op andere parastoffen. In deze blog een paar tips bij zo’n allergie en een voorstel voor een tool die je kunt gebruiken!

 

Tips

“Parabenen-vrij” staat vaak op de voorkant van veel cosmetica-producten. Maar uiteraard lang niet allemaal. Je kunt parabenen herkennen aan de volgende ingrediëntennamen:

* Parahydroxybenzoezuuresters
* Nipagin
* Nipasol
* E214
* E216
* E218

 

In onze Ingrediënten Checker kun je meer lezen over wat parabenen zijn. Het is van de laatste tijd dat parabenen door een aantal merken uit het ruime assortiment met huidverzorgingsproducten worden gehaald. Neutral is daar een voorbeeld van, maar ook het merk Decubal. Op de voorkant van de producten wordt dan veelal de term “parabenenvrij” toegevoegd. Je zal het in de drogist wel zijn tegengekomen.

 

Maar zijn er nog een heel aantal andere merken die producten in hun assortiment hebben die geschikt zijn voor mensen met een parabenen allergie. Maar waar vind je die producten? Ik zal het je vertellen.

Parabenen-vrije producten vinden

Oké, nu is de vraag hoe je parabenen-vrije producten kunt vinden. Op de blog: hoe lees je een cosmetica-etiket? kun je lezen hoe je een cosmetica-etiket onder de loep neemt en hoe je al die genoemde varianten van parabenen (zie bovenstaande lijstje) opspoort. Als je al een product op het oog hebt is het makkelijk: alleen het cosmetica-etiket checken.

 

Maar ik kan me ook voorstellen dat je nog geen product op het oog hebt en op zoek bent naar de beste match, passend bij jouw parabenen allergie (of voorkeur voor een parabenen-loos bestaan). In dat geval heb je nog heel wat te uitzoekwerk te gaan. Passende producten vinden is namelijk nog niet zo makkelijk. Want er zijn nou eenmaal heel veel merken en ontzettend veel product-listings. Om jou te helpen in die zoektocht naar een cosmetica-product dat bij je past, lanceren we binnenkort een nieuwe tool: de Product Matcher. Met deze matcher kun je al jouw criteria voor een cosmetica-product aan ons doorgeven, waarna de tool voor jou op zoek gaat naar de beste MATCH. De tool kan je helpen een match vinden in die grote cosmetica-wereld. Je stelt van tevoren een lijstje op met criteria waaraan jouw product moet voldoen. Omdat je een parabenen allergie hebt wil je natuurlijk dat er geen parabenen in zitten. Maar misschien wil je ook wel een parfumvrij product en niet op dieren getest. Dat zijn allemaal dingen die je kunt aangeven. Na het formulier te hebben ingevuld voor je op zoek naar een match!

 

Bekijk hier het nieuwe gedeelte van de website: De Product Matcher. We zullen ervoor zorgen dat de tool producten zonder parabenen kan selecteren. Hoe cool is dat? STAY TUNED!

 

Neem een kijkje op de pagina van de tool om te kijken of het iets voor je is.

 

Veel succes!!!!

POST A COMMENT