Find my Etiket; de tool voor meer transparantie

Om een bewuste cosmetica-keuze te maken kan het prettig zijn om te weten wat er in een cosmetica-product zit en of het voldoet aan wat je wilt, nog voordat je een aankoop doet. Met de tool Find my Etiket hebben we het onszelf, maar ook jou, super makkelijk gemaakt om aan de juiste productinformatie te komen. Simpelweg door alle informatie die je nodig hebt te verzamelen, en op één plek aan je aan te bieden. Maar hoe gaat de tool in zijn werk?
 

Alle info die je nodig hebt HIER!

Voor het begrijpen van een wereld als de cosmetica-industrie zijn veel kennis, tijd en technische skills nodig. Drie dingen die lang niet iedereen tot zijn beschikking heeft.

 

Op deze website zul je dan ook nu en in de toekomst blogs tegenkomen die gaan over het eerlijke verhaal achter jouw cosmeticaproducten zodat jij in de toekomst een beter geïnformeerde keuze kunt maken. Uiteraard willen we je daarbij niet alleen met informatie helpen, we willen ook tools bedenken en ontwikkelen die een juiste keuze bespoedigen. Praktische oplossingen die jou écht helpen.

 

Die praktische tool is Find my Etiket gaan heten. Tijdens onze eigen zoektocht naar de beste cosmetica is het ons namelijk opgevallen dat het lastig is om aan de productinformatie van de meeste cosmeticaproducten te komen, laat staan te weten wat nu het eerlijke verhaal is achter het product.

 

Alhoewel een aantal cosmeticamerken heel duidelijk communiceert over wat er in hun producten zitten, zijn er ook merken die minder transparant zijn over hun ingrediënten. Op hun website vind je de ingrediëntenlijstjes dan niet, of niet zo gemakkelijk terug. 

 

Daarnaast claimen veel cosmeticamerken bijvoorbeeld weinig te maken te hebben met dierproeven, maar zijn maar een handjevol van die merken bekroont met een keurmerk. Om welke producten gaat het hier? En welke producten zijn bijvoorbeeld vegan? 

 

Het is tijd voor een plek waar je de antwoorden kunt vinden op deze vragen. Find my Etiket is een tool waarbij je lekker op je dooie gemak vanachter je laptop bijna elk cosmeticaproduct kunt checken. 

 

Zodat je niet eindeloos veel tijd kwijt bent met het zoeken naar ingrediëntenlijstjes. Er gaat immers al genoeg tijd naar de bestudering ervan.

 

Een database met jouw hulp

Het leek ons daarom nuttig om je tegemoet te komen en, samen met jou, een verzameling te maken!

 

Om het geheel kloppend te maken, zijn alle lijstjes hieronder opgesteld aan de hand van de lijstjes op de  originele cosmeticaverpakkingen. Deze worden in veel gevallen door jullie per foto (voor- en achterkant) naar mij opgestuurd of door mij opgespoord. Dankjulliewel!!! Op deze manier kan onderstaande pagina de grootste verzameling ingrediëntenlijstjes Everrrr worden!

 

Dus mis je een bepaalt product met ingrediëntenlijstje? Laat het me weten door het contactformulier op deze website te gebruiken.

 

Zo laat jij de database groeien en help je anderen met hun zoektocht! Win-Win!

 

Benieuwd of jouw cosmeticaproduct ook de werkzame ingrediënten bevat die je nodig hebt?

 

Sla je slag met Find My Etiket!

 

Zoek de ingrediëntenlijstjes op door de zoekfunctie te gebruiken.

 

L e t' s    g o    c o l l e c t i n g !!!!

 

POST A COMMENT