Zo heb je voortaan altijd de geschikte kleur foundation

Zonder testers en met online winkelen toch een perfecte foundation kleur bepalen. Klinkt onmogelijk, toch? Niets is minder waar. Wij hebben een heel handige website voor je gevonden waardoor je voortaan altijd de geschikte foundation kleur hebt!
 

Perfecte match

Als het om een geschikte foundation uitzoeken gaat is de juiste foundation kleur één van de moeilijkste dingen. De kleur is óf te warm, óf te geel, te roze, te weet-ik-veel.

 

En wat als je je perfecte kleur hebt gevonden en jouw favoriet gaat uit het assortiment of je vind hem op den duur toch te prijzig?

 

Het is alsof ze onze gedachten konden lezen, want de website Findation.com heeft hier een oplossing voor bedacht en het is nog eens een gratis service ook!


Findation bestaat sinds 2012 en de makers van de website hebben grote ambities. De website wil namelijk de grootste database op het gebied van foundation worden door gebruikers te helpen de perfecte match te vinden tussen hun huidskleur en de kleur foundation.

 

Het idee van het vinden van die perfecte match gaat eigenlijk als volgt. 

 

De website gebruikt de foundation die jij vlekkeloos vindt matchen met je huidskleur als uitgangspunt voor het vinden van een andere perfecte foundation. Op de website voer je de foundation in waar jij zo tevreden over bent, inclusief het kleurtype.  Vervolgens gaat Findation.com op zoek naar het vinden van de juiste kleurenmatch. In veel gevallen krijg je een hele lijst foundations waar je uit kunt kiezen. Als het goed is zijn dat allemaal foundations die het dichtst in de buurt komen van jouw huidskleur. Wat de website dus in feite doet is je eigen foundation kleur vergelijken met de foundation kleuren van andere merken.

 

Hoe meer kleuren je zelf invoert hoe nauwkeuriger de zoekmachine werkt. Handig, want dat scheelt je heel wat uitproberen!

 

Het mooie is dat er niet alleen luxe merken in staan, maar ook veel drogisterijmerken. We kwamen zelfs Essence en Catrice tegen! Top. Het minder mooie is dat je productsuggesties krijgt die je zelf weer even op betrouwbaarheid moet checken.

 

Misschien dat je bijvoorbeeld veel waarde hecht aan dierproefvrije foundations, of misschien wil je de ingrediënten van het product checken. Je kunt meer productinformatie over je foundation vinden door gebruik te maken van onze tool. Met de foundation-voorstellen van Findation.com zou je in de Product Checker kunnen opzoeken of het product goede ingrediënten heeft en of het certificaten heeft ontvangen voor dierproefvriendelijkheid. We noem maar wat! De tool is hier te vinden: Weet precies wat er in je cosmeticaproduct zit met de Product Checker.

 


Nog niet helemaal bekend met het checken van cosmetica ingrediëntenlijstjes? Lees dan deze blog: Zo lees je een cosmetica ingrediëntenlijstje (INCI), om te bekijken hoe je zo'n etiket kunt controleren. En misschien heb je dan ook wat aan deze blog die we schreven: 26 geurstoffen die je maar beter kunt vermijden, en kom erachter welke ingrediënten (wat parfum betreft) je beter niet in je cosmetica-product kunt hebben zitten. 


Findation.com richt zich dus op het vinden van een kleurenmatch tussen verschillende foundations. We vonden het wel een tof initiatief en een erg handige service voor als je je foundations graag online besteld en daarbij een bewuste cosmeticakeuze wilt maken. Het scheelt je heel wat mislukte foundation-aankopen! 


Wij blijven het overigens nog steeds gek vinden dat testertjes in de wereld van foundations zo weinig te krijgen zijn. Of ligt dat aan ons? Vanaf nu dus geen mis-aankopen meer! Hoerayyyy!

 

Findation.com, hoe werk het

Juist, maar hoe gaat het in zijn werk?


De manier waarop Findation de juiste kleur vindt is eigenlijk super simpel. Er zijn drie stappen:


Stap 1: Vul het merk in van een foundation die perfect bij je huidskleur past.


Stap 2: Vul in om welk product van het merk het gaat.


Stap 3: Vul in welke shade je van dat product draagt.

 


Laat je me weten of Findation voor jou heeft gewerkt?

POST A COMMENT