under the loupe

Hoe ver gaan we eigenlijk voor een beetje schoonheid?

Begin 2018 was het zover: de lancering van het Under The Loupe Magazine! Een initiatief van My Cosmetic Loupe. Waarom een uitbreiding van mijn website? Lees het in dit artikel.

 

Lancering van het online magazine

De schoonheidsindustrie speelt handig in op de behoefte aan een mooi uiterlijk. Eigenlijk elke dag wel kom je op sociale media, televisie of in winkels in aanraking met allerlei grote beloftes.  Het aanbod is groot!


Ondanks dat het cosmetica-aanbod groot is, is de onduidelijkheid over wat wel en niet werkt misschien nog wel groter. Zoals je hebt kunnen lezen gaat My Cosmetic Loupe daarom over het maken van betere cosmetica keuzes en cutting the crap! Op de pagina Mijn Methode, kun je lezen wat mijn manier is om achter de waar- en onwaarheden van cosmetica te komen. 


Naast de behoefte aan meer duidelijkheid over wat er van al die producten wel of niet werkt, lijken mensen daarnaast veel over te hebben voor schoonheid. Ik vind het fascinerend wat er allemaal wel niet wordt gedaan om goed voor de dag te komen. Het lotusvoetjes-fenomeen uit China is misschien wel het bekendste voorbeeld van een schoonheidsideaal waar met name vrouwen heel ver voor gaan (in hun pijn) om het te bereiken. Met het bestuderen van bijzondere schoonheidsrituelen, pijnlijke cosmetica-ingrepen en dubieuze uitvindingen, kan ik niets anders dan concluderen dat men veel over heeft voor een goed uiterlijk en dat er een enorm streven is naar schoonheid.

 

In tegenstelling tot My Cosmetic Loupe, waar ik jou met een duidelijke methode en concrete tools ga helpen niet te verdwalen in cosmeticaland, probeer ik je met het Under The Loupe Magazine juist wel te laten verdwalen tussen al die (grappige) onzin. Het magazine demonstreert zodoende aan de hand van allerlei uitvindingen, rituelen en schoonheidsidealen uit het heden en verleden,  het voortdurende proces van het streven naar schoonheid. Hierdoor laat het magazine de grappige, absurde en soms pijnlijke kant zien van de obsessie met het lichaam.


Met veel plezier zal er elke week een nieuw verhaaltje onder de loep worden genomen. Ben je benieuwd hoe het magazine zich gaat ontwikkelen?


Volg Under The Loupe dan via www.undertheloupemagazine.com, of via een van de volgende kanalen:

POST A COMMENT