under the loupe

Online Magazine Under The Loupe

Begin 2018 was het zover: de lancering van het Online Magazine Under The Loupe! Een initiatief van My Cosmetic Loupe. Waarom een uitbreiding van mijn website? Lees het in dit artikel.

 

Lancering van het online magazine

De schoonheidsindustrie speelt handig in op de behoefte aan een mooi uiterlijk. Eigenlijk elke dag wel kom je op sociale media, televisie of in winkels in aanraking met allerlei grote beloftes.  Het aanbod is groot!

 

Zoals je misschien eerder hebt gelezen gaat My Cosmetic Loupe daarom over het maken van betere cosmetica keuzes en cutting the crap. Om niet te verdwalen in cosmeticaland gebruik ik daarom de wetenschap. Veel informatie ligt gewoon voor het oprapen en kan ons helpen een helder plaatje te geven over wat wel en niet werkt. Op de pagina Mijn Methode, kun je lezen wat mijn manier is om achter de waar- en onwaarheden van cosmetica te komen.

 

Naast de behoefte aan meer duidelijkheid over wat er van al die producten wel of niet werkt, lijken mensen daarnaast veel over te hebben voor schoonheid. Ik vind het daarom fascinerend wat mensen allemaal wel niet doen om goed voor de dag te komen. Er zijn hele boeken geschreven over bijzondere schoonheidsrituelen, pijnlijke cosmetica-ingrepen en dubieuze uitvindingen, waarvan de effectiviteit vaak nooit bewezen is. Ook bestaan er veel verschillende schoonheidsidealen die ook weer per cultuur anders zijn. Oftewel: mensen doen de gekste dingen om knap te zijn.

 

In tegenstelling tot My Cosmetic Loupe grijpt Under The Loupe deze onduidelijkheid en crap over wat werkt en niet juist met beide handen aan en demonstreert het magazine aan de hand van uitvindingen uit het verleden, het voortdurende proces van het streven naar schoonheid. Hierdoor laat het magazine de grappige, absurde en soms pijnlijke kant zien van de obsessie met het lichaam.

 

Met veel plezier zal er elke week een nieuw verhaaltje onder de loep worden genomen. Ben je benieuwd hoe het magazine zich gaat ontwikkelen?

Volg Under The Loupe dan via een van de volgende kanalen:

 

 

Hier een klein voorproefje:

 

POST A COMMENT